Adıyamanlılar, Ankara’da kahvaltıda bir araya geldi

Adıyamanlılar, Ankara’da kahvaltıda bir araya geldi

Organizasyona Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran yaptığı konuşmada amaçlarının halka ve hemşerilerine hizmet etmek olduğunu söyledi.

Vakıflarının her geçen gün büyüyen bir aileye dönüştüğünü anlatan Duran, şunları kaydetti:

“Bütçe maratonu yoğunluğuna rağmen bize zaman ayıran Adıyaman milletvekillerimiz Ahmet Aydın ve Halil Fırat’a bize destek vermek için Adıyaman’dan gelen belediye başkanımız Süleyman Kılınç’a, İstanbul’dan gelen Vakıf Genel Başkanımız Ömer Özkartal’a, değerli dostlarımıza teşekkür ederim. Ankara Vakıf şubemizi 4 yıl önce açtık. O günden bu yana “aile” olabilmek için, “biz bir aileyiz” diyebilmek için çok çaba harcadık. Bu süreçte milletvekillerimiz, bürokratlarımız, iş adamlarımız, kamu personellerimiz maddi ve manevi desteklerini hiç esirgemediler. Biz de ihtiyaç hasıl olduğunda orada olmayı üzerimize vazife bildik. Bize ulaşan sorunların çözümü için elimizi taşın altına her daim koyduk. Mutluluklarımızı paylaştık, acılarımızda ortaklaştık. Böylece çok büyük bir aile olduk. Ne kadar şükretsek az. Bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

– Ahmet Aydın: “Kapımız gençlere her daim açık”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise Adıyamanlılar Vakfı’nın çok önemli bir hizmet yaptığını dile getirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Ahmet Aydın, gençlere seslenerek, “Bu tür anlamlı programlar vesilesiyle bir araya gelebiliyoruz, özellikle önemsediğimiz öğrenci kardeşlerimizle görüşüyoruz. Kapımız onlara her zaman açıktır, her daim bekleriz. Tüm ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

– Başkan Süleyman Kılınç: “İş yaparken değerlerinizi unutmayın”

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç da bu tür etkinliklerin sosyal dokuyu güçlendirdiğini söyledi.

Adıyamanlı üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayan Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür eden Başkan Kılınç, “Hangi işi yaparsanız yapın en iyi şekilde yapın, yaparken de değerlerinizi unutmayın. Ankara gibi bir ilde, gurbette de olsa Adıyamanlıları buluşturduğu için Adıyamanlılar Vakfı’mıza teşekkür ederim.” dedi.

Vakfımızın öğrenci temsil başkanları Ayşe Gizem Avcı ve Ebubekir Karasu da etkinlikte söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ayşe Gizem Avcı vakıfta kendini evindeymiş gibi hissettiğini söyledi.

Öğrenci temsilcilerinden Ebubekir Karasu ise hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Ankara’ya geldiğim ilk yıl tek başıma şehrin çokluğunda kaybolurken kendime sığınacak bir liman arıyordum. Şükür ki benim de yolum bu kıymetli Vakıfla kesişti. İlk geldiğim andan beri beni evlatları olarak gördüler. Bana ailemin yokluğunu hiç hissettirmediler. Herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Adıyamanlı sanatçılardan Zeynal Gül ve Yakup Evren ise söyledikleri yöresel türkülerle programa renk kattı.

Sunuculuğunu, TRT Haber Spikeri Serkan Bayam’ın yaptığı program, yöresel ürünlerin ağırlıklı olduğu kahvaltı ile sona erdi.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.