Uluslararası Tenis Turnuvası Cudi Cup Başladı

Uluslararası Tenis Turnuvası Cudi Cup Başladı
Şırnak’ın ilk uluslararası tenis turnuvası Cudi Cup etkinlik ve müsabakalarla başladı.
Terörden temizlenen Cudi’de gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye, Rusya, Litvanya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan ve İngiltere’den 81 sporcu katıldı. Cudi Cup’a katılan sporcularla bir araya geldiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) destek ve koordinasyonu, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesinde başlayan organizasyon, kentin ilk uluslararası tenis turnuvası olma özelliğini taşıyor.
2 Mayıs’a kadar sürecek turnuvaya Türkiye, Rusya, Litvanya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan ve İngiltere’den 14 yaş ve altı 37’si kız 81 sporcu katıldı.
Türkiye Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının sporu tabana yayma politikalarına göre projeler geliştirdiklerini söyledi.
Şırnak’ta geçen yıl ulusal bir turnuva düzenlediklerini hatırlatan Durmuş, “Burada çok güzel bir turnuva düzenliyoruz. Şırnak heyecanlı, biz de heyecanlıyız. Hepimiz başlangıç olarak harika bir işe imza atacağız. Federasyonun uluslararası bir turnuvayı burada yapması tarihinde bir ilk. Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Şırnak başardı. İnşallah daha güzel projelerle birlikte olacağız.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) destek ve koordinasyonu, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesinde düzenlenen organizasyon kapsamında Dijital Tayfa grubu konser verdi.
Vali Ali Hamza Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Şırnak olarak turnuvaya ev sahipliği yapmanın heyecanını, mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geçen yıl Ulusal Cudi Cup turnuvasının kentte gerçekleştirildiğini anımsatan Pehlivan, “Bazı şeyler hayal etmekle başlar. Kolay olmuyor. Avrupa başkentleri arasından sıyrılıp ilk defa ilimizde olması hasebiyle de büyük önem taşıyan bu turnuvayı buraya almak. Nihayetinde gerçekleşti.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Yarka da Cudi eteklerinde geçmişte hep silah seslerinin yankılandığını belirterek artık raket seslerinin yankılandığını aktardı.
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da federasyon olarak her zaman tenisin herkes tarafından oynanabileceğini Türkiye’ye anlatmak istediklerini belirtti. ANKARA VALİLİĞİ

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.