Reşo Usta Antep lezzetlerini Fransa’da sergiliyor

Reşo Usta Antep lezzetlerini Fransa’da sergiliyor

STRAZBURG – Yaklaşık 25 yıldır Avrupa’da gastronomi alanında hizmet veren Reşo Usta, Gaziantep’in yöresel lezzetlerini Fransa’nın Strazburg şehrinde sergiliyor.

Avrupa’da katıldığı Türk festivallerinde yaptığı lezzetli yemek ve tatlılarıyla dikkat çeken Reşo Usta, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen fuarlarda büyük ilgi görüyor.

Reşo Usta yaptığı açıklamada, amacının Türk lezzetlerini gurbette yaşayan yerli ve yabancı Avrupalılara tanıtmak olduğunu söyledi.

Neşeli, renkli ve cömert kişiliği ile dikkat çeken Reşo Usta, “Bu Ramazan ayında da Strazburg’dayız. Fuarda yerimizi aldık. Adana kebap, ciğer, kuşbaşı, Gaziantep baklava ve künefesi, Akçaabat köftesi, ciğer, kuşbaşı ve balık gibi aklınıza gelebilecek ülkemize ait tüm lezzetleri burada yerli ve yabancı misafirlerimizle buluşturuyoruz. İnsanların ilgisi bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple çalıştığını kaydeden Reşo Usta, talep gelmesi durumunda Avrupa’daki tüm kermes ve fuarlarda yer aldıklarını belirtti.

Yaptığı yemek ve tatlılarla az da olsa Türkleri memleketle buluşturduğunu anlatan Reşo Usta, “Biz burada iyi günde de kötü günde de halkımızın yanındayız. Düğünlerinde de varız, taziyelerinde de yer alıyoruz. Almanya’dan Fransa’ya, Belçika’dan Avusturya’ya bir çok ülkeden davet alıyorum. Ramazan ayı sonuna kadar burdayız. Tüm vatandaşlarımızı ve Fransa halkını fuara bu lezzetleri tatmaya bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.