Saç Dökülmeleri Genetik Kökenli

Saç Dökülmeleri Genetik Kökenli

Antalya’nın Kaş ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Hüseyin Cahit Ülker, saç dökülmesi sorununun genellikle genetik kökenli olduğunu söyledi.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Ülker, saç dökülmesi sorunun genellikle genetik vaka olduğunu belirterek, “Genetik saç dökülmesi, anne veya babadan herhangi birinde gözlenen saç dökülmesi hastalığı ile ilgili bir durumdur. Saç dökülmesi, genetik bir durum olabileceği gibi çeşitli kronik hastalıklar sonucu da ortaya çıkabilmektedir. Kansızlık, vitaminsizlik, enerji yetersizliği gibi kronik durumlarda da saç dökülmesi ortaya çıkabilir. Saç dökülmesinin genel gerçekleşme safhası, saç diplerindeki aminoasit yetmezliği veya dayanıksızlık sorunudur” dedi.
Dr. Ülker, çeşitli şekillendirici ürünlerin saçlara zarar verdiğini de vurgulayarak, “Saç dökülmesinin gerçek sebeplerden biri de kişilerin saçlarında kullandıkları çeşitli şekillendirici ürünlerin saça verdiği zararlardır. Günümüz gençleri, saçlarına sürekli olarak fön çekme gereksinimi hissediyor. Kuaförler de saçı şekilde tutabilmek için farklı ürünler kullanıyorlar. Bunlar saç köklerine zarar veren ürünlerdir” şeklinde konuştu.

Saç dökülmesini önlemenin oldukça basit olduğunu kaydeden Dr.Ülker, şunları söyledi:
“Dermatoloji uzmanları tarafından tedavi edilebilir ya da çeşitli saç dökülmesini engelleyen ilaçlar kullanabilirsiniz. Bu ilaçlar, günümüzde televizyonlarda gördüğümüz dermatoloji derneği onaylı saç besleme ürünleridir. Bu ürünleri kullandığınızda saç dökülmesi olasılığınız ortadan kalkacaktır. Saçlarınızın değerini bilmezseniz sizi zamanla terk ettiklerini göreceksiniz.”

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.