Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonundan “sporcuya hakaret” iddiasına tepki

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonundan “sporcuya hakaret” iddiasına tepki

ANKARA – Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu, başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ün Afyonkarahisar’da bir sporcuya hakaret ettiği iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, söz konusu iddianın hayal mahsulü bir iftiradan ibaret olduğu vurgulandı.

İddiaya konu söz konusu olayın madalya alan sporcunun antrenörü tarafından manipüle edilerek sosyal medyada paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“2022 Faaliyet Programında yer alan 5. Açık Balkan Wushu Şampiyonası 15 Temmuz Şehitleri anısına 04-10 Ekim 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar Tınaztepe Kapalı Spor Salonunda 12 ülkeden 1100 sporcunun katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

9 Ekim 2022 müsabakaların son gününde final müsabakaları sonrası madalya seremonisi esnasında cereyan eden bir olay madalya alan sporcunun antrenörü tarafından sosyal medya üzerinden bir camiayı provoke etme amaçlı yalan ve yanlış bir şekilde kamuoyuna aksettirilmiştir.

Federasyonumuzun ne derece sağduyulu bir yönetim kadrosuna sahip olduğu, görüşünün ve duruşunun ne olduğu herkes tarafından çok iyi bilinmektedir.

10 Ekim 2022 itibariyle sosyal medyada yer alan ve medyaya servis edilen yazılarda federasyon başkanvekilimizin yapmadığı ve konuşmadığı şeyleri yaptığı ve konuştuğu şeklinde yalanlarla tavrı, düşüncesi ve kişiliği kamuoyuna yanlış aksettirilip ülkücü camiayı başkan vekilimize karşı provoke etme amaçlı olduğu görülmüştür.

Olay müsabaka madalya töreninin son bölümünde saat 21:30 sularında başkanvekilinin bilgisi dışında, farkında bile olmadan anlık bir şekilde, 48 kilo bayanlar madalya töreni esnasında olmuştur. Madalya seremonisi, federasyonumuzun şampiyonalarda görevli üç milli takım antrenörü ve görevli hakemlerimiz ve diğer şampiyona görevlileri tarafından milli takım antrenörü ve teknik kurul başkanımızın yönetiminde yürütülmekte, müsabakaların uzamasından dolayı daha geçe kalmamak için madalya törenleri hızlıca yapılmaktaydı. Seremoni sırası geldiğinde töreni yöneten ve aynı zamanda sunuculuğu da yapan milli takım antrenörü ve teknik kurul başkanı isimleri okumuş, sporcular madalya kürsüsüne çıkıp madalyalar bayan bir hakemimiz tarafından takıldıktan sonra fotoğraf çekimi esnasında 1.’lik kürsüsündeki sporcumuz bozkurt işareti yaparak poz vermiş. Töreni yöneten milli takım antrenörü teknik kurul başkanı, bu sporcumuzu Uluslararası Dünya Federasyonu kurallarına göre törenlerde herhangi bir farklı simge işaret yapılamaz kuralı gereği kendisini uyarmıştır. Sadece bir uyarı da bulunmuş ve diğer madalya törenine geçilmiş. Sporcunun uyarılmasına tribünden müdahale eden antrenörünün bağırıp çağırması üzerine başkanvekilimiz olayı öğrenip ilgili antrenörü ve ortamı yatıştırmıştır.

Kamuoyunda çıkarılan haberlerde sporcuya başkanvekilimizin müdahale ettiği “terbiyesizlik yapma” şeklinde söz söylediği şeklindeki haberler asılsızdır. Başkanvekili sporcunun uzağında ve yaptığı işareti bile görmemiştir ve hiçbir şekilde sporcuya ve antrenörüne tepki vermemiş, olay sonrası bağırıp çağırmasına müdahale edip kendisini yatıştırmıştır. Sporcunun kürsüden indirildiği ve ağladığı bilgisi de tamamen asılsızdır. Madalya töreni bitiminde sporcumuz kürsüden şampiyonluk sevinciyle inmiştir.

Olay yerinde bulunan bütün antrenör ve hakem arkadaşlarımız bu olayın yakın şahitleri olup, hatta sporcunun kendi antrenörünün bile yakın arkadaşlarına kendisinin ifade ettiği olayın aslı bu şekildedir.

Başkanvekilimiz salon tribününde cereyan eden bağırtı üzerine olay sonrası konuya müdahale etmiş ve bağırtıyı yapan sporcu antrenörünü yatıştırmıştır. Konuyu da sonradan öğrenmiştir. Başkanvekilimiz sporcu madalyasını alıp kürsüden indikten sonra, kendisine anlatılmasıyla konuyu öğrenmiştir.

Şampiyonluk başarısına sevinen bir sporcunun yalan ve iftiraya dayalı böyle bir provokasyona alet edilmesini sporcumuz ve camiamız adına üzücü buluyoruz. Wushu milli takımımız 5. Açık Balkan Wushu Şampiyonasında  15 Temmuz vatan şehitleri anısına bütün sporcuları ve antrenörleriyle bir bütün halinde ülkemizi ve milletimizi çok başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetimi olarak vatan millet bütünlüğünü her zaman şiar edinmiş bir görüş ve duruşa sahip olmamız gerekliliği konusunda hassasiyetimiz ve tavrımızı tavizsiz şekilde her zaman ve her ortamda ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz.

Hal böyleyken, neyin ne olduğu iyice araştırılmadan ve öğrenilmeden başkanvekilimiz hakkında yapılan iftira, yalan yanlış yakıştırmaları yapanlara, yazıp çizip söyledikleri yanlışları düzeltmelerinin ve gerçeği ifade etmelerinin gerekliliğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.