Evliliğin Yıllara Göre Evreleri

Evliliğin Yıllara Göre Evreleri

Evlilik zor zanaattır kızlar… Evliliğe hazırlık, gelinlik, düğün gibi oldukça eğlenceli olaylardan sonra, hooop evlenmişsin, hayallerine kavuşmuşsun… Sanki mutlu sona ulaşmışsın gibi bir durum ama aslında herşey yeni başlıyor.

Büyüklerimizin dediği gibi evlenmek kolay, önemli olan evliliği yürütmek… Uzmanlara göre evlilik birkaç evreden oluşuyor. Bu evreler oldukça tehlikeli dönemler, bir bakıma evliliğinizin kaderi bu dönemlere bağlı. Bende düşündüm ve dedimki kızları bir an önce bu evrelere karşı uyaralım ki, sıkıntılı bir durum yaşanırsa, hemencik olaya el atsınlar, kenara çekilmesinler, beyaz atlı prensleriyle mutlu huzurlu bir şekilde yaşasınlar…

Gelelim evliliğin en tehlikeli evrelerine… Hangi yıl ne tip sorunlar yaşanır, hangi olaylarda tehlike sinyalleri devreye girer, hangi olaylar normaldir? Bizde bilelim ona göre davranalım ama dimi?

1. Ay

Evliliğin en eğlenceli kısı bu aydır… Balayı diye adlandırılan bu ilk 30 gün gelin ve damadımız amacına ulaşmış bir şekilde bulutların üzerindedirler ve bir daha asla bu dönem yaşanmayacağından tadının sonuna kadar çıkarılması gereken bir dönemdir. Genel olarak bu dönemde çok fazla sorun yaşanmaz. Ufak tefek tartışmalar tuzu, biberidir evliliğinizin, yani herşeyi çok fazla irdelemeyin ve yeni gelin olmanın tadını çıkarın.

3-6 Ay:

Çiftler bulutlardan yavaş yavaş yere inmeye başlar bu dönemde… Yapılan hareketler, gösterilen tepkiler anlamlandırılmaya başlanır. Ancak bu dönemde de çok fazla tehlike sinyalleri çalmaz. Ufak tefek ”Kafamda deli sorular” moduna geçilir ama kısa zamanda üstesinden gelinir. Yani olaylar üzerinde çok düşünüp aklınızı bulandırmayın, yeni bir evli çift olarak biraz hassaslaşmış olabilirsiniz. Bu dönem bir bakıma alışma sürecidir. Yavaş yavaş ”Aşkın gözü kördür” durumundan çıkılır ve kabullenme evresi başlar.

2. Yıl:

Evliliğin tam olarak en tehlikeli dönemlerinden ilki 2. yıldır… Bu dönemde gelecek kaygısı boy göstermeye başlar. Evliliğiniz boyunca en fazla tartışmayı ilk 2 yıl yaparsınız ve sorgulamaya başlarsınız. Olayları akışına bırakmak ve çok fazla irdelememek yapılacak en mantıklı harekettir. Aksi takdirde hem kendinizi, hemde eşinizi yıpratmaya başlarsınız ki, bu kritik bir anınızda çok yanlış kararlar almanıza neden olabilir. Ve çok büyük ihtimalle daha sonra bu kararınızdan pişman olursunuz. Birbirinize ve yeni evinize tam anlamıyla alıştığınız bu dönemde her zamankinden daha anlayışlı, yapıcı olmanızda fayda var.

7. Yıl:

İlk 2 yılı alnınızın akıyla atlattıysanız, 7. yıla kadar rahatsınız, yani bir ohhh çekebilirsiniz. 7. yıla geldiğinizde ise artık gerçek bir evli çift olmuşsunuz, büyük ihtimalle birde çocuğunuz olmuştur. Sorumluluklar artmıştır artık. Eşinizin çoraplarını salonun ortasında çıkarması ya da diş macununu ortadan sıkması çok büyük sorun olmaktan çıkmış, daha ciddi meseleler boy göstermeye başlamıştır. Bu dönemde yapılması gereken en son şey bencilce düşünmek ve eski hayatınızla şimdikini karşılaştırmak olacaktır. Bunları yapmamaya özen göstermelisiniz.

15. Yıl:

Evliliğin en son ve en tehlikeli dönemidir. Bu dönemde kadınlar yerine erkekler arayışa girebiliyorlar. Antdopozu boy göstermeye başlar, evliliğinde tutku ve ihtiras arar. Bu dönem, evliliğiniz boyunca en çok özveride bulunmanız ve ilişkinizi canlı tutmanız gereken süreçtir. Kocanızla her zamankinden daha çok ilgilenmeli, anne kimliğiniz yerine kadın kimliğinizle ona yaklaşmanız gerekmektedir. Bu dönemi atlattıktan sonra korkacak hiçbir şey yok. Mutlu evliliğinize bir ömür boyu süt liman şeklinde devam edeceksiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.