“Dans bizim için sadece hareket etmek değil aynı zamanda duygularımızı ifade etme şekli”

“Dans bizim için sadece hareket etmek değil aynı zamanda duygularımızı ifade etme şekli”

ANKARA – Ankara’da düzenlenen Açık Uluslararası Dans Yarışması ve Özel Fame Kupası büyük ilgi gördü.

Fame Dans Spor Kulübü tarafından organize edilen yarışlara 15 ülkeden 400’e yakın sporcu katıldı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Büyük Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışlar 7-40 yaş aralığında minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkin kategorilerinde yapıldı.

Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Almanya, Ermenistan, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Polonya ve Türkiye’den sporcuların yarıştığı organizasyon büyük ilgi gördü.

Yarışlara dünya, Avrupa, 21 yaş altı latin, çiftler ile gençler kategorisi şampiyonları da katılarak performanslarını sergiledi.

– “Dans bizim için sadece hareket etmek değil aynı zamanda duygularımızı ifade etme şekli”

Minik yıldızlardan Arman ve Selen çifti organizasyonda yarıştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

“Dans bizim için sadece hareket etmek değil aynı zamanda duygularımızı ifade etme şekli” diyen Arman ve Selen çifti şunları kaydetti:

“Sahneye çıktığımızda, müziğin ritmiyle değil, içimizdeki duygularla da dans ediyoruz. Bu yarışma dansı sevdiğimizi ve bu tutkuyu başkalarıyla paylaşmanın ne kadar eğlenceli olduğunu gösterme şansı verdi. Dünya starlarını görme ve kendilerinden dans hakkında faydalı bilgiler öğrenme fırsatımız oldu. Bu yüzden çok mutluyuz.”

Fame Dans Spor Kulübü Başkanı Özgün Çağlar Ersoy ise Ankara’da böylesi uluslararası bir organizasyonun 6 yılın ardından gerçekleştiği için gururlu olduklarını belirtti.

Sanatın evrensel olduğunu anımsatan Ersoy, “Burada 2 gün çok güzel vakit geçirdik. Burada dünyaca ünlü yetenekli dansçıları, profesyonelliklerini sergileme ve birbirinden etkileyici performanslarıyla izleme şansı elde ettik. Sporcular kültürlerarası bir etkileşim platformu oluşturarak dansın evrensel dilinidans severlerle paylaştı. Yarışmacılar sahnedeki enerjiyi, tutkuyu ve yaratıcılığı birleştirerek izleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu. Bu heyecan verici yarış dans tutkunlarını bir araya getirerek Ankara’nın kültürel zenginliğini ve sanatsal vizyonunu uluslararası alanda bir kez daha gösterdi. Tüm sporcu ve seyircilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yarışlar düzenlenen madalya töreninin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.