İnternetten Sipariş Edilen Lenslere Dikkat

İnternetten Sipariş Edilen Lenslere Dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanları, internetten gelişigüzel alınan lenslerin ağır enfeksiyonlara neden olup, kişiyi kornea nakline götürme tehlikesi olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, internetten satılan numaralı lenslerde standartlara uygunluk, kaçak ürün ve steril olup olmama gibi konularda sıkıntı yaşanabileceği için internet üzerinden lens satışlarını yasakladı. Göz Sağlığı Uzmanları, “Göz hekimi tarafından muayene olmadan hiçbir lens satın alınmamalı. Her hastaya uygun çapta lens göz hekimi tarafından verilmeli. İnternetten firma adı belli olmayan, belki de kaçak getirilip satılan lenslerin göze çok ciddi zararları var. Agresif mikroplar ağır kornea iltihabına neden olarak, kişinin kornea naklinden başka tedavi seçeneğinin kalmamasına neden olabilir” diyor.

ARA ARA GÖZLÜK TAKILMALI
Uzmanlar, optisyenlerin de doktor reçetesi olmadan hastaya lens satışı yapmaması gerektiğini belirterek şunları şöylediler: “Gerekli ölçümler, muayeneler yapılıp, gözyaşının yeterli olup olmadığı tespit edildikten sonra hastanın lens takip takamayacağına karar verilir. Lensler 8 yıl kullanım sonucu vücutta kalıcı etki yapmaya başlar. Bu nedenle sürekli lens kullanmayıp, haftada birkaç gün gözlük takarak, göz dinlendirilmelidir. Unutmamak gerekir ki en iyi lenste olsa gözünüzde yabancı bir cisim taşıyorsunuz.”

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.