Göz Kapağı Estetiği İle Genç Ve Dinamik Bakışlar

Göz Kapağı Estetiği İle Genç Ve Dinamik Bakışlar

Adana Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cüneyt Karaarslan, kişinin yüz ifadesini ve bakışını etkileyen, estetik ve aynı zamanda fonksiyonel önemi olan göz kapağının artık küçük cerrahi operasyonlarla kişiye genç ve dinamik bakış kazandırılabildiğini söyledi.

Genellikle 35-40 yaşlarından sonra üst göz kapağında oluşan sarkma, göz altında torbalanma ve kırışıklıkların kişiye yorgun, üzgün ve düşünceli bir hava verdiğini belirten Karaarslan, “Bazen üst göz kapaklarının ileri derecede sarkması göz kapaklarını açmakta zorluk yaratabilir. Alt göz kapaklarında oluşan torbalanmalar çoğunlukla kalıtımsaldır ve ilerleyen yaşla belirgin hale gelirler” diye konuştu.

Göz kapağı estetiğinin kişiye daha genç ve dinamik bakışlar kazandırdığını ifade eden Opr. Dr. Cüneyt Karaarslan, “Göz kapağı estetiğinde (blefaroplasti) sadece göz kapaklarını değerlendirmek yeterli olmaz. Göz kapakları yaşlanmayla birlikte, bazen kalıtsal olarak daha genç yaşlarda yada gözlerin fazla yorulmasına bağlı olarak torbalanabilir ya da bollaşabilir. Bazen torbalanma olmadan sadece deride sarkma vardır. Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti, göz kapağına uygulanan estetik cerrahi girişimdir. Bu girişimde, alt ve üst göz kapaklarından fazla yağ dokusu, deri ve kas fazlalıkları ile birlikte çıkarılır. Ancak çıkarılan doku miktarının çok iyi planlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Göz kapağı cerrahisinin lokal anestezi altında hafif bir sakinleştirici ile yapıldığını kaydeden Opr. Dr. Karaarslan, “Her cerrahi girişimden sonra az veya çok görülebilen bir iz (skar) kalır. Önemli olan bu izin çok ince ve belirsiz olmasıdır. Göz kapakları ise hemen hemen vücudun en az iz kalan bölgelerindendir. Girişimin kesileri üst ve alt göz kapaklarının doğal kıvrım çizgilerine yerleştirilerek, 1mm altında yatay olarak yapılır. Bu nedenle iz fark edilmez. Üst göz kapağında ise göz açıkken üstte oluşan doğal kıvrıma rastlatılır. Bu nedenle göz açıkken üstteki iz görünmez ancak uyurken çok yakından fark edilebilir. Önceleri pembe renkte olan ameliyat izi zamanla beyazlaşır veya normal ten rengine dönüşür” şeklinde konuştu.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.