Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Ayaklar vücudumuzda bakımı en fazla hakeden ve bakımdan en fazla mahrum kalan organımızdır. Ayaklarımız bizi gün boyunca taşıyarak yeterince yükümüzü çekmektedir. Ve doğal olarak bakımı da  fazlasıyla haketmektedir. Ayak sağlığı şüphesiz gözardı edilmemesi gereken ve doktor kontrolünde yapılması gereken bir işlemdir. Fakat kendimiz de evde ayaklarımıza gerekli önemi göstermeliyiz. Pedükür yaptırarak ayaklarımızı rahatlatabiliriz ama evde de düzenli olarak ayak bakımını ihmal etmemeiz gerekmektedir.

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Önce Hijyen; hijyen için her gün ılık ve sabunlu suyla ayaklarınızı yıkamalısınız. Durulama işleminden sonra parmak araları başta olmak üzere iyice durulayıp havlu ile kurulamalısınız. Sonra ayakların rahatlaması için yağsız krem kullanarak masaj yapabilirsiniz.
Ayakkabı seçimi; ayaklarınızı koruyan ayakkabıları mutlaka çok iyi deneyerek almalısınız. Ayaklarınızın her durumda ayakkabı içinde olduğunu unutmadan yarım numara büyük ayakkabı tercihi yapabilirsiniz. Çünkü ayaklar gün içinde genişleyebiliyor.
Ölü Hücrelerden Kurtulun; topuklarınızı ponza taşıyla temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Özellikle duşda. Ayaklarınızı kısa aralıklarla ölü hücrelerinizden korumalısınız. 
Mantardan korunma; Ayaklarımız gün içinde terleyebiliyor ve nemini hemen atamayabiliyor, akşam eve gelince mutlaka ayaklarınızı yıkamalı ve haftada bir kez mantar koruyucu krem sürmelisiniz özellikle parmak aralarınıza.
Ayak masajı; akşamlarrı eve gelip ayaklarınızı yıkadıktan bir süre sonra kendi kendinize hafifçe ayak masajı yapmayı deneyin. Aayaklarınızın rahatladığını ve dindendiğini fark edeceksiniz.
Yedek ayakkabı; yanınızda varsa arabanınzda mutlaka yedek olarak rahat topuksuz bir ayakkabı bulundurun. Uzun süre ayakda kalmak zorunda olabiilirsiniz yada zemini bozuk alanlarda yürümek zorunda kalabilirsiniz bu durumlarda ayak sağlığınızı riske atmamak için mutlaka rahat ve topuksuz bir yedek ayakkabı bulundurmalısınız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.