Allık Sürmenin İncelikleri

Allık Sürmenin İncelikleri

Mükemmel makyajın en can alıcı adımlarından biri allık sürmektir. Özellikle yüzünüzün solgun olduğu zamanlarda en güçlü kurtarıcılardan biridir. Ancak yüz tipinize uygun olmayan bir şekilde sürdüğünüzde ya da fazla kaçırdığınızda, bir anda hiç hoş olmayan bir görüntüye ulaşabilirsiniz. Makyaj yapmanın en kolay adımı gibi gözüken allık sürmek, birkaç basit püf noktası istiyor.

Allık sürerken yapılan en büyük hatalardan biri abartılı sürmektir. Aslında birçok kadın abartılı allığın ne kadar kötü duracağını bilir ama kimi zaman elmacık kemiklerini çıkarmak için, kimi zaman da farkında olmadan bu hataya düşerler.

Elmacık Kemiklerini Ortaya Çıkarmak İçin

Eğer elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız, yoğun bir şekilde allık sürmek yerine, elmacık kemiğinizin hemen altını koyulaştırdıktan sonra, üst tarafa hafif parıltılı bir allık uygulayabilirsiniz.

Ten Rengine Göre Allık Seçimi

Allık rengi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey, ten ve saç rengidir. Sarışın ve beyaz tenli kişilerde şeftali tonları, somon ya da pembe tonları kusursuz duracaktır. Esmerler ise bronz ve mürdüm tonlarını tercih etmelilerdir.

Yüzünüzü Daha İnce Göstermek İçin

Eğer yüzünüzü ince göstermek istiyorsanız, allığınızı V şeklinde uygulamanız gerekmektedir. Elmacık kemiklerinizden başlayıp, şakaklara doğru uzatmanız gerekmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.