AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Babacan: “Malatya’yı marka şehir yapacağız

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Babacan: “Malatya’yı marka şehir yapacağız

ANKARA – AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, şehrin marka değerini yükseltmek için yeni bir seferberliğin şart olduğunu söyledi.

Babacan, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Malatya’da seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Halkla bir sürekli bir araya gelen Babacan, kentin tüm sorunlarını çözmeye aday olduklarını belirtti.

Malatya’nın Anadolu’nun en kadim şehirlerinin başında geldiğine dikkat çeken Babacan, “Şehrimiz Asur, Hitit, Roma ve Bizans medeniyetlerinden izler taşıyan, Selçuklu-Osmanlı’dan bizlere miras kalan çok önemli bir kent. Bu kent şimdiye değin tarımın, zanaatın ve ticaretin olduğu kadar düşüncenin ve sanatın da önemli merkezlerinden biri olageldi. Medeniyetlerin kavşak noktası, kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı, yeniliklerin de öncüsü bu şehir tarihinin yine bir dönüm noktasında.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Stratejik eylem planı oluşturacağız”

Abdurrahman Babacan, kentin yaklaşık üç ay önce yaşadığı 6 Şubat depreminde büyük bir tahribat yaşadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Malatya’nın yeniden yükselişi için kısa-orta ve uzun vadeli hedefler içeren bir program dahilinde stratejik eylem planı oluşturmalıyız. Şehrin cazibe merkezine dönüşmesi için ekonomisine eğilmekle başlayacağız. Tarımdan sanayiye ve ticarete kadar sektörlerin verimliliğini analiz edeceğiz. Değişen küresel dengelerin Türkiye lehine hazırladığı fırsatlardan Malatya’mızın da payını almasını sağlayacak lojistik altyapıya, yetişmiş insan unsuruna ve girişimciliği destekleyecek finans ağlarına kavuşmalıyız. Türkiye’nin son yirmi yıldaki ulaşım, haberleşme, finans ve sanayi atılımlarına Malatya’mızı hızlıca entegre etmek için Malatya içinde ve dışındaki Malatyalı aktörlerle eşgüdüm içinde çalışacağız.”

– “Yurtiçi ve yurtdışı fonlar için çalışacağız”

Abdurrahman Babacan, Malatya’yı bir marka şehir yapabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını, bunun için halkın desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Seçilmesi durumunda merkezi hükümetle Malatya için çok sayıda proje hazırlayacaklarını aktaran Babacan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şehrimizin kendi dinamiklerini harekete geçirerek, uzun vade sürdürülebilir bir ekonomi için çalışacağız. Özel sektörün tarım, yenilenebilir enerji, sağlık turizmi ve döngüsel ekonomi modeline uygun yeni sanayi dallarına yatırımı özendirecek yurtiçi ve yurtdışı fonlara erişim çaba için çalışacağız. Gençlerin yazılım dahil yenilikçi alanları geleneksel endüstrilerde kullanması için iş insanları örgütleri, meslek örgütleri ve kamu bürokrasisinin onlarla bir araya gelmesini sağlayacağız. Bu bağlamda start-up tecrübesi ve inkübatör vasfı olan teknoparklarla Malatya’mızın saygın iki üniversitesiyle etkin bir işbirliği yapacağız. Özetle Türkiye’nin yeni yüzyılında Malatya’mızın hak ettiği yeri alması, ülkemizin verimlilik ve refahına katkıda bulunması için yeni bir seferberlik ruhuyla yola çıkıyoruz. Yarın seçim, büyük gün. Tüm bu projeleri gerçekleştirebilmek için halkımızın desteği şart. Onun için tüm halkımız yarın sandığa ve bizleri desteklemeye davet ediyorum. Değerli tüm hemşerilerimize sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.